Ako skontrolovať číslo IMEI vášho iPhone


Číslo IMEI iPhonu je 15- až 17-miestny identifikátor, ktorý ho odlišuje od všetkých ostatných iPhonov, a niekedy môže byť užitočné zistiť, čo to je. Tu je dôvod – a ako na to.

Čo je číslo IMEI?

Mobilní operátori používajú čísla IMEI (International Mobile Equipment Identity) na overenie, či mobilný telefón nie je odcudzený alebo používaný na neoprávnenom účte. Poznanie čísla IMEI vášho iPhone môže byť užitočné v mnohých situáciách. Napríklad, ak sa váš iPhone stratí alebo vám ho ukradnú, môžete svojmu operátorovi poskytnúť číslo IMEI a ten môže telefón deaktivovať, aby ho nebolo možné použiť v ich sieti.

Môžete tiež použiť nástroj na kontrolu IMEI (napríklad IMEI.info alebo IMEI24.com), aby ste zistili, či použitý iPhone, ktorý ste si zakúpili, bol nahlásený ako stratený alebo odcudzený, či je aktivovaný a či je stále v záruke.

Ako skontrolovať číslo IMEI

Existujú dva jednoduché spôsoby, ako zobraziť číslo IMEI vášho iPhone. Jedným zo spôsobov je použitie aplikácie Telefón. Najprv spustite Telefón (aplikáciu, ktorú používate na telefonovanie), ktorá má zelenú ikonu, ktorá vyzerá ako retro telefónne slúchadlo.

V aplikácii Telefón klepnite na kartu „Klávesnica“. Pomocou tlačidiel klávesnice na obrazovke zadajte *#06# presne tak, ako keby ste vytáčali telefónne číslo.

Hneď ako zadáte posledný symbol „#“, zobrazí sa tajná ponuka „Informácie o zariadení“, v ktorej sú uvedené čísla EID, IMEI, IMEI2 a MEID vášho telefónu. Zobrazuje aj čiarové kódy, ktoré zodpovedajú číslam.

Keď skončíte, klepnite na ponuku „Informácie o zariadení“ a zmizne z obrazovky.

Číslo IMEI svojho iPhone môžete vidieť aj v aplikácii Nastavenia. Ak to chcete urobiť, otvorte Nastavenia a prejdite na Všeobecné > Informácie.

Posuňte zobrazenie nadol a číslo IMEI bude uvedené pod nadpisom „IMEI“.

Potom ukončite Nastavenia a máte hotovo. Ako je uvedené vyššie, teraz, keď máte svoje číslo IMEI v ruke, môžete v prípade potreby poskytnúť informácie svojmu operátorovi alebo použiť kontrolu IMEI, aby ste zistili, či bol váš iPhone nahlásený ako stratený alebo ukradnutý. Telefóny s Androidom majú tiež číslo IMEI. Zostaňte tam v bezpečí!