Ako vypnúť Caps Lock na Chromebooku


Chromebooky majú veľmi jedinečné rozloženie klávesnice. Zatiaľ čo väčšina klávesníc má kláves Caps Lock, Chromebooky majú namiesto toho kláves vyhľadávania. Používanie Caps Lock vyžaduje trochu práce navyše, čo znamená, že jeho vypnutie je tiež trochu zložitejšie.

Vypnite Caps Lock na Chromebooku

Existujú dva spôsoby, ako povoliť Caps Lock na klávesnici Chromebooku, čo znamená, že existujú dva spôsoby, ako ho vypnúť. Najprv môžete použiť klávesovú skratku Alt+Search. Stačí stlačiť obe klávesy súčasne.

Ak veľa používate Caps Lock, môžete úplne zmeniť správanie klávesu Hľadať a zmeniť ho na kláves Caps Lock. V takom prípade stačí stlačiť kláves pre zapnutie a vypnutie funkcie Caps Lock.

Treba poznamenať, že stále môžete použiť Alt+Search na prepínanie Caps Lock, aj keď zmeníte správanie klávesu Hľadať.

Zapnite na Chromebooku Caps Lock

Ak chcete zapnúť funkciu Caps Lock, stačí zopakovať vyššie uvedené metódy. Je to buď klávesová skratka Alt + Hľadať, alebo iba kláves Hľadať, ak ste ho vymenili. Skratka Alt+Hľadať je najlepšia, ak kláves Hľadať skutočne používate na zamýšľaný účel. Ak nie, môžete ho tiež vymeniť za Caps Lock.

Caps Lock je na Chromebookoch trochu divný, ale to sa stane, keď vyhľadávacia spoločnosť navrhne operačný systém. Existuje mnoho ďalších šikovných funkcií, ktoré by ste si mali vyskúšať aj na Chromebookoch.