Ako vypnúť režim šetriča dát v systéme Android


Zhrnutie: Na telefóne Samsung Galaxy prejdite na Pripojenia > Využitie dát > Šetrič dát a vypnite možnosť „Zapnúť teraz“. Na telefóne Pixel prejdite do časti Nastavenia > Sieť a internet > Šetrič dát a vypnite možnosť „Použiť šetrič dát“.

Režim Šetrič dát v systéme Android pomáha šetriť dáta mobilného internetu. Režim Šetrič dát zaisťuje, že aplikácie a služby používajú údaje na pozadí iba pri pripojení k sieti Wi-Fi. Ak však máte neobmedzený dátový plán, Šetrič dát nie je potrebný. Zistite, ako ho vypnúť pomocou tohto návodu.

Vypnite režim šetriča dát na telefónoch Samsung

Ak chcete vypnúť režim Šetrič dát a umožniť vašim aplikáciám používať dáta aj na pozadí, najprv spustite Nastavenia na telefóne Samsung Galaxy.

V Nastaveniach vyberte Pripojenia > Využitie dát > Šetrič dát.

Na stránke „Šetrič údajov“ zakážte možnosť „Zapnúť teraz“. Váš režim Šetrič dát je teraz deaktivovaný.

Ak chcete konkrétnym aplikáciám povoliť používanie vašich údajov a zároveň ponechať režim Šetrič údajov povolený pre všetky ostatné aplikácie, môžete svoje aplikácie pridať do zoznamu výnimiek.

Ak to chcete urobiť, na stránke „Šetrič údajov“ klepnite na „Povolené používať údaje, keď je Šetrič údajov zapnutý“.

Na nasledujúcej obrazovke zapnite prepínače vedľa aplikácií, pre ktoré chcete povoliť údaje.

Vypnite režim Šetrič dát na telefónoch Pixel

Ak chcete vypnúť režim Šetrič dát na telefóne Google Pixel, spustite Nastavenia.

V Nastaveniach vyberte Sieť a internet > Šetrič dát. Tam vypnite možnosť „Použiť šetrič dát“.

Ak chcete niektorým aplikáciám povoliť používať dáta, keď je zapnutý režim Šetrič dát, prejdite na telefóne do časti Nastavenia > Sieť a internet > Šetrič dát > Neobmedzené dáta.

Tam vedľa aplikácií, ktorým chcete povoliť dáta, zapnite prepínače.

Vypnite režim šetriča dát na telefónoch OnePlus

Rovnako ako ostatní výrobcovia, aj OnePlus vo svojej aplikácii Nastavenia hostí možnosť Šetrič dát.

Ak chcete režim vypnúť, otvorte v telefóne Nastavenia. Potom prejdite na Wi-Fi a sieť > SIM a sieť > Šetrič dát.

Na stránke „Šetrič údajov“ vypnite možnosť „Použiť šetrič údajov“ a deaktivujte režim.

Ak chcete povoliť konkrétnym aplikáciám používať vaše údaje, keď je Šetrič údajov aktívny, potom na obrazovke „Šetrič údajov“ klepnite na „Neobmedzené údaje“. Potom povoľte prepínač pre aplikácie, ktoré chcete pridať do zoznamu výnimiek.

Vypnite režim Šetrič dát v aplikáciách pre Android

Niektoré aplikácie pre Android ponúkajú režim Šetrič dát v aplikácii, ktorý pomáha šetriť spotrebu dát iba v rámci danej konkrétnej aplikácie. Ak ste povolili tento režim, budete musieť manuálne vypnúť režim vo svojich aplikáciách.

Vo väčšine aplikácií nájdete možnosť vypnúť režim v nastaveniach aplikácie.

Napríklad v aplikácii Spotify pre Android môžete vypnúť režim Šetrič údajov tak, že prejdete do časti Nastavenia a prepnete na možnosť „Šetrič údajov“ alebo „Kvalita zvuku“, podľa toho, ktorú možnosť vidíte.

Podobne v službe Twitter pre Android môžete deaktivovať režim Šetrič údajov tak, že prejdete do časti Nastavenia a súkromie > Dostupnosť, zobrazenie a jazyky > Využitie údajov a vypnete „Šetrič údajov“.

Rýchle vyhľadávanie online môže odhaliť sprievodcov, ktorí vám môžu pomôcť, ak v nastaveniach aplikácie nenájdete možnosť Šetrič dát.