Ako urobiť snímku obrazovky v službe Steam


Zhrnutie: Ak chcete urobiť snímku obrazovky v službe Steam, stlačte kláves F12 na klávesnici. Ak chcete zobraziť zachytené snímky obrazovky, vyberte Zobraziť > Snímky obrazovky z panela ponuky Steams. Môžete tiež zmeniť predvolené tlačidlo snímky obrazovky a umiestnenie priečinka snímky obrazovky v nastaveniach Steam.

Chcete sa pochváliť svojimi šialenými hernými schopnosťami? Jedným zo spôsobov, ako to urobiť, je urobiť snímky obrazovky vašich hier. Steam veľmi uľahčuje snímanie snímok obrazovky pomocou klávesovej skratky. Môžete tiež zmeniť klávesovú skratku, ako aj predvolený priečinok snímok obrazovky. Tu je návod, ako to urobiť v systémoch Windows, Mac a Linux.

Ukážeme vám tiež, ako urobiť rýchlu snímku obrazovky na Steam Deck.

Na zachytenie snímok obrazovky použite tlačidlo Steam Screenshot

Ak chcete zachytiť obraz v hre v službe Steam v systéme Windows, Mac alebo Linux, stačí stlačiť kláves na klávesnici.

Začnite spustením služby Steam a prístupom k svojej hre. Keď chcete nasnímať snímku obrazovky, stlačte kláves F12 v hornom riadku klávesnice.

Steam zachytí a uloží vašu snímku obrazovky. V pravom dolnom rohu obrazovky sa zobrazí potvrdzujúca správa „Snímka obrazovky uložená“.

Pozrite si zachytené snímky obrazovky Steamu

Steam ukladá všetky vaše nasnímané snímky obrazovky do jedného priečinka, čo vám uľahčuje nájsť všetky snímky obrazovky naraz.

Ak chcete zobraziť všetky zachytené snímky obrazovky, spustite Steam a na paneli s ponukami vyberte Zobraziť > Snímky obrazovky.

Spustí sa okno „Screenshot Uploader“ so všetkými vašimi snímkami obrazovky. Ak chcete obrázok zväčšiť, dvakrát naň kliknite.

Ak chcete nájsť súbory s obrázkami obrazovky, v spodnej časti okna „Screenshot Uploader“ kliknite na „Zobraziť na disku“.

Správca súborov vášho počítača sa spustí do priečinka, do ktorého Steam ukladá všetky vaše snímky obrazovky. Teraz sa môžete hrať so súbormi obrázkov, ako len chcete.

Ako urobiť snímku obrazovky na Steam Deck

Vlastníte Steam Deck? Vytvorenie snímky obrazovky na vašom vreckovom hernom počítači je veľmi jednoduché. Jediné, čo musíte urobiť, je súčasne stlačiť tlačidlo „Steam“ a „R1“. „R1“ je pravé tlačidlo nárazníka na vašom zariadení.

Snímky obrazovky nájdete opätovným stlačením tlačidla „Steam“ a potom tlačidla „Médiá“.

Ako zmeniť tlačidlo a umiestnenie priečinka snímky obrazovky Steam

Ak na vytváranie snímok obrazovky neuprednostňujete predvolený kláves F12 alebo chcete, aby Steam ukladal snímky obrazovky do iného priečinka, je ľahké vykonať obe tieto zmeny v aplikácii.

Začnite spustením služby Steam na počítači. Ak používate Windows alebo Linux, na paneli s ponukami vyberte Steam > Nastavenia. Ak používate Mac, vyberte Steam > Predvoľby.

V okne „Nastavenia“ (Windows a Linux) alebo „Predvoľby“ (Mac) na ľavom bočnom paneli kliknite na „V hre“.

Na pravej table zmeňte predvolené tlačidlo snímky obrazovky kliknutím na pole „Klávesové skratky snímky obrazovky“ a stlačením nového klávesu, ktorý chcete použiť. Váš stlačený kláves sa objaví v poli.

Ak chcete zmeniť, kam Steam ukladá snímky obrazovky, kliknite na tlačidlo „Priečinok snímok obrazovky“.

Vyberte, kam chcete, aby Steam ukladal vaše budúce snímky obrazovky, a potom kliknite na „Vybrať“.

Vráťte sa do okna „Nastavenia“ alebo „Predvoľby“ služby Steam a kliknite na „OK“. Týmto sa uložia vaše zmeny.

A to je všetko, čo sa týka snímania a lokalizácie snímok obrazovky Steam. Príjemné hranie!