Môžete rozdeliť obrazovku na iPhone?


Rozdelenie obrazovky môže urobiť z multitaskingu hračku, čo vám umožní používať aplikácie vedľa seba bez toho, aby ste medzi nimi museli neustále prepínať. Je to jednoduché na väčšine počítačov PC, Mac, iPad a dokonca aj na systéme Android. Ale čo iPhone?

Bohužiaľ, nemôžete rozdeliť obrazovku svojho iPhone na používanie viacerých aplikácií naraz, aspoň nie tak, ako by ste pravdepodobne dúfali. Môžete však použiť funkcie, ako je obraz v obraze a rýchle prepínanie aplikácií na multitasking. Ukážeme vám, ako získať prístup k týmto možnostiam v telefóne.

Na iPhone použite režim Obraz v obraze (PiP).

Ak ide o video, ktoré by ste chceli sledovať počas vykonávania iných úloh, môžete na to použiť režim obrazu v obraze vášho iPhone. Tento režim oddelí vaše video od jeho pôvodného umiestnenia a video sa bude vznášať nad vašou obrazovkou. V zostávajúcej oblasti obrazovky môžete používať ďalšie aplikácie.

Režim PiP na iPhone je k dispozícii iba v systéme iOS 14 a novšom. Môžete to povoliť tak, že prejdete na Nastavenia > Všeobecné > Obraz v obraze a prepnete na možnosť „Spustiť obraz v obraze automaticky“.

Potom spustite aplikáciu s podporou obrazu v obraze, prehrajte si video a klepnite na ikonu obrazu v obraze na videu. Teraz môžete potiahnuť plávajúce okno videa a umiestniť ho kdekoľvek na obrazovke.

Aplikácie podporované obrazom v obraze pre iPhone

Väčšina video aplikácií podporuje režim obraz v obraze v iPhone. Tieto aplikácie zahŕňajú mnoho oficiálnych aplikácií Apple, ako napríklad Apple TV, Safari, FaceTime, Podcasty, Domov a Hudba. Niektoré aplikácie tretích strán zahŕňajú Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, ESPN, FOX NOW, HBO Max, Hulu, SHOWTIME, Tubi, Vudu a ďalšie.

Všetky webové prehliadače tiež podporujú režim PiP, takže túto funkciu môžete používať počas prehrávania videa na stránke. Túto metódu môžete použiť pre YouTube, pretože oficiálna aplikácia platformy nepodporuje režim PiP bez predplatného Premium na iPhone.

Rýchle prepínanie aplikácií na multitasking na vašom iPhone

Ďalším spôsobom multitaskingu na vašom iPhone pri absencii funkcie rozdelenej obrazovky je použitie rýchleho prepínania aplikácií. Týmto spôsobom môžete rýchlo prepínať medzi otvorenými aplikáciami na vašom iPhone a multitaskingom.

Ak to chcete urobiť, potiahnite prstom doľava alebo doprava z dolnej časti obrazovky vášho iPhone. Bude sa pohybovať medzi vašimi spustenými aplikáciami.

A takto môžete použiť niekoľko spôsobov multitaskingu a zvýšenia produktivity so svojím iPhone. Užite si to!

Ak to ešte neviete, Apple ponúka Split View na svojich zariadeniach iPad a Mac. Takže by to mohlo nakoniec prísť na iPhone. Ak a keď sa to stane, zverejníme návod, ako túto funkciu používať.