Ako urobiť snímku obrazovky na Galaxy Watch


Ak má zariadenie obrazovku, je veľká šanca, že si z nej niekto bude chcieť urobiť snímku obrazovky. Snímku obrazovky môžete urobiť aj na hodinkách Samsung Galaxy Watch a nie je to také zložité, ako si možno myslíte.

Existujú dva typy hodiniek Samsung Galaxy Watch – novšie modely s Wear OS a staršie modely Tizen OS. Proces vytvárania snímok obrazovky je na oboch odlišný, ale ukážeme vám každý spôsob.

Urobte snímku obrazovky na hodinkách Galaxy Watch (Wear OS)

Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 5 a novšie hodinky Samsung používajú softvér Wear OS. Jednoduchý spôsob, ako zistiť, či sa na hodinkách nachádza Obchod Google Play.

V prípade týchto hodiniek stlačte súčasne tlačidlá Domov a Späť. Na obrazovke sa na sekundu zobrazí blikajúca obrazovka a snímka obrazovky.

Na pripojenom telefóne sa zobrazí upozornenie, ktoré si môžete vybrať na zobrazenie snímky obrazovky v aplikácii galérie podľa vlastného výberu.

To je všetko! Snímky obrazovky sa automaticky odošlú do vášho telefónu; nemusíte robiť nič, aby sa to stalo.

Urobte snímku obrazovky na hodinkách Galaxy Watch (OS Tizen)

Galaxy Watch 3 a staršie hodinky Samsung používajú operačný systém Tizen. Môžete zistiť, či hodinky používajú operačný systém Tizen, ak majú namiesto obchodu Google Play obchod Galaxy.

Najprv stlačte tlačidlo Domov (spodné tlačidlo) a potiahnite prstom zľava doprava po obrazovke. Po vytvorení snímky obrazovky bude obrazovka blikať.

Ak chcete odoslať snímku obrazovky do telefónu, musíte otvoriť obrázok v aplikácii „Galéria“ na hodinkách, vybrať ikonu „Ďalšie možnosti“ a vybrať možnosť „Odoslať do telefónu“.

Snímka obrazovky bude odoslaná do vášho telefónu a bude ju možné zobraziť v aplikácii galérie podľa vášho výberu. Bohužiaľ sa to nestane automaticky, takže to budete musieť urobiť zakaždým.

To je všetko! Táto skúsenosť je oveľa jednoduchšia na novších modeloch Galaxy Watch s Wear OS, ale je to možné na všetkých Galaxy Watch. Našťastie nie je toľko možností ako na telefónoch Samsung Galaxy.