Nový iPhone SE je skutočne taký rýchly ako iPhone 13


Apple nedávno oznámil nový iPhone SE so solídnou cenou 429 dolárov. Prekvapivé je, že obsahuje čip A15, ktorý je rovnaký ako v aktuálnom iPhone 13. Ako si teda iPhone SE vedie v benchmarkoch?

Aj keď je čip rovnaký, zdalo sa šialené myslieť si, že Apple ponúkne rovnakú úroveň výkonu s iPhone SE ako s oveľa drahším iPhone 13. Avšak na základe prvého kola benchmarkov, o ktorých informoval MacRumors, nový lacný telefón boduje rovnako dobre ako vlajková loď.

V Geekbench je nový iPhone uvedený ako „iPhone 14,6“. Dosiahol skóre 1 695 pre jednojadro a 4 021 pre viac jadier. V porovnaní s iPhone 13, ktorý získal jednojadrové skóre 1672 a viacjadrové skóre 4481, rozdiel je sotva tam. V skutočnosti je jednojadrové skóre iPhonu SE o niečo vyššie.

Aj keď existujú malé rozdiely v číslach, nemali by ste si všimnúť rozdiel v používaní v reálnom svete, takže iPhone SE je rovnako rýchly ako iPhone 13, čo z neho robí obrovskú hodnotu.

Test Geekbench tiež potvrdzuje, že iPhone SE má 4 GB RAM, čo je špecifikácia, ktorú spoločnosť Apple neuviedla, keď oznámila telefón.

Samozrejme, sú aj iné miesta, kde musel Apple ubrať, aby iPhone SE dostal na nízku cenu, ako napríklad obrazovka a fotoaparát. Ale pokiaľ ide o výkon, môžete byť pokojní s vedomím, že váš cenovo dostupný telefón bude fungovať rovnako rýchlo ako modely vyššej kategórie.