Ako používať Face ID s maskou na iPhone


Teraz môžete používať Face ID s maskou. Toto je skutočné Face ID: Váš iPhone sa pozrie na fyzické prvky okolo vašich očí, aby vás overil, takže bude fungovať, ak budete mať masku. Tu je návod, ako ho použiť.

Čo budete potrebovať na odomknutie masky

Apple pridal túto funkciu v systéme iOS 15.4, ktorý bol vydaný 14. marca 2022. Ak chcete skontrolovať a nainštalovať aktualizáciu, ak ju ešte nemáte, prejdite na svojom iPhone do časti Nastavenia > Všeobecné > Aktualizácia softvéru.

Na používanie tejto funkcie budete potrebovať iPhone 12, iPhone 13 alebo novší iPhone. Staršie telefóny iPhone, ako sú rady iPhone 11, iPhone X, iPhone XS a iPhone XR, majú Face ID, ale spoločnosť Apple na týchto telefónoch nepovolila novú funkciu odomknutia masky.

Ako nastaviť odomknutie masky

Ak máte moderný iPhone, ktorý túto funkciu podporuje, váš iPhone vás vyzve, aby ste si ju nastavili hneď po inštalácii aktualizácie. Odomknutie maskou môžete povoliť aj v aplikácii Nastavenia vášho iPhone.

Ak to chcete urobiť, prejdite do časti Nastavenia > Face ID a prístupový kód a zadajte svoj prístupový kód.

Tu aktivujte prepínač „Face ID s maskou“.

Na obrazovke, ktorá sa objaví, klepnite na „Použiť Face ID s maskou“.

Počas procesu nastavenia nebudete musieť skutočne nosiť masku.

Prevedieme vás bežným procesom nastavenia Face ID, kde svoju tvár umiestnite do stredu obrazovky a otočíte ju. Ak nosíte okuliare, budete požiadaní, aby ste si ich zložili

Keď skončíte, aktivuje sa Face ID s maskou. Ak chcete, môžete to vypnúť vypnutím možnosti „Face ID s maskou“ na obrazovke Face ID & Passcode.

Namiesto toho môžete stále používať Apple Watch

Ak vás znepokojuje bezpečnosť funkcie odomknutia masky a máte hodinky Apple Watch, môžete svoj iPhone odomknúť iba pomocou hodiniek Apple Watch. Hodinky odomknú váš iPhone iba vtedy, keď ho budete mať na zápästí, odomknuté a blízko k telefónu.

Posuňte zobrazenie nadol na obrazovke s nastaveniami Face ID a aktivujte Apple Watch v časti „Odomknúť pomocou Apple Watch“, aby ste to povolili.