Ako zmeniť používateľské meno v službe Steam


Mená môžu veľa povedať o tom, kto ste. Možno hráte primárne strieľačky z pohľadu prvej osoby, ale ako roleplayer tiež hráte moonlight a chcete na to iné meno. Možno sa vám len nepáči váš aktuálny názov Steam. Tak či onak, Valve uľahčuje zmenu používateľského mena.

Používateľské meno si môžete zmeniť prostredníctvom aplikácie Steam na počítači alebo telefóne alebo prostredníctvom webovej stránky.

Desktopová aplikácia Steam

Zmena používateľského mena prostredníctvom aplikácie pre stolné počítače je celkom jednoduchá. Kliknite na svoje používateľské meno a potom kliknite na „Profil“.

Stránka profilu zobrazuje množstvo informácií súvisiacich s vaším účtom. Kliknite na „Upraviť profil“, ktorý sa nachádza na pravej strane stránky.

Posúvajte sa nadol, kým neuvidíte časť „Všeobecné“. Zadajte požadované používateľské meno a ak chcete vlastnú adresu URL, ktorá sa zhoduje s vaším používateľským menom, zadajte ju tiež.

Prejdite nadol a kliknite na veľké tlačidlo „Uložiť“.

Aplikácia Steam Phone

Aplikácia Steam pre telefón sa predvolene otvorí v zozname priateľov. Klepnutím na tri vodorovné pruhy v ľavom hornom rohu získate prístup na stránku profilu.

Potom klepnite na svoj profilový obrázok alebo svoje meno v hornej časti.

Klepnite na „Upraviť profil“.

Potom do poľa zadajte ľubovoľné používateľské meno. Môžete tiež vyplniť voliteľný názov vlastnej adresy URL, ak ho chcete.

Web Steam

Používateľské meno si môžete zmeniť aj prostredníctvom webovej stránky Steam.

Prihláste sa do Steamu a potom kliknite na svoj profilový obrázok v pravom hornom rohu. Prípadne môžete kliknúť na svoje meno a potom kliknúť na „Profil“ v rozbaľovacej ponuke.

Kliknite na „Upraviť profil“ na pravej strane okna.

Približne v polovici stránky sa zobrazí sekcia s názvom „Všeobecné“. Do poľa zadajte svoje nové používateľské meno. Ak chcete, môžete tu tiež nastaviť vlastnú adresu URL pre svoj profil.

Prejdite do spodnej časti stránky a potom kliknite na tlačidlo „Uložiť“ v pravom rohu.

Zmena používateľského mena by mala byť okamžitá. Pamätajte, že svoje používateľské meno môžete zmeniť nekonečne veľakrát a tak často, ako chcete.

Steam zobrazí mená (aliasy), ktoré ste predtým používali na svojej profilovej stránke, ale môžete vymazať zoznam mien, ktoré ste predtým používali.