Ako zmeniť server DNS na počítači Mac


Prepnutie serverov DNS na Macu môže urýchliť váš internetový zážitok; môže urýchliť preklad názvov domén na adresy IP. Ak chcete zmeniť server DNS, ukážeme vám, ako to urobiť.

Najprv otvorte Predvoľby systému kliknutím na ikonu Apple v ľavom hornom rohu obrazovky počítača Mac a výberom položky „Predvoľby systému“ v zobrazenej ponuke.

Keď sa otvoria Predvoľby systému, kliknite na „Sieť“.

V predvoľbách siete kliknite na bočný panel na sieťový adaptér, pre ktorý chcete nakonfigurovať DNS, napríklad „Ethernet“ alebo „Wi-Fi“. Potom kliknite na „Rozšírené“.

V rozšírených nastaveniach pre vybratý sieťový adaptér kliknite na kartu „DNS“ a potom kliknite na tlačidlo plus („+“) hneď pod zoznamom označeným „Servery DNS“.

V zozname „DNS Servers“ sa zobrazí oblasť na zadávanie textu. Zadajte adresu DNS, ktorú chcete použiť, a potom stlačte Return.

Ak chcete napríklad použiť službu Google DNS, pridajte všetky štyri tieto adresy do zoznamu pomocou tlačidla plus. Prvé dve sú adresy IPv4 a druhé dve sú adresy IPv6:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
  • 2001:4860:4860::8888
  • 2001:4860:4860::8844

Môžete tiež použiť iné alternatívne služby DNS, ako je OpenDNS alebo akékoľvek iné servery DNS, ktoré chcete.

Potom kliknutím na „OK“ zatvorte okno rozšírených nastavení siete.

Ak chcete nakonfigurovať servery DNS aj pre iný sieťový adaptér (napríklad „Ethernet“, ak ho plánujete používať spolu s Wi-Fi), kliknite naň a zopakujte kroky späť na hlavnej stránke Predvoľby siete. vyššie. Po dokončení kliknite na „Použiť“ v pravom dolnom rohu okna Predvoľby siete.

Odteraz váš Mac používa nové alternatívne servery DNS. Príjemné prehliadanie!